Asbest is vanaf 1945 tot in de jaren '80 regelmatig gebruikt in woningen omdat het sterk, slijtvast, isoleren en goedkoop is. De risico's voor de gezondheid werden pas later bekend. Vanaf 1993 is het gebruik van asbest verboden. Uitgebreide informatie over asbest vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Wat doet QuaWonen? 

Een woning die vrijkomt (voordat de woning opnieuw wordt verhuurd), wordt altijd gecontroleerd door een medewerker van QuaWonen. Als we asbest vinden op plaatsen waar het een risico vormt voor de bewoner, wordt dit verwijderd. Ook laten we altijd asbestonderzoek doen voordat we aan de slag gaan met onderhoud of renovatie.

Asbestverdacht vloerzeil

Ook in vinylzeil van voor 1994 kan (meestal hechtgebonden) asbest zitten. Gaat u verhuizen en denkt u dat uw vloer asbest kan bevatten? Verwijder dit dan nooit zelf, want er kunnen asbestvezels vrijkomen. Neem contact op met QuaWonen. Dan laten wij het zeil onderzoeken en zo nodig door een gespecialiseerd bedrijf verwijderen. Zo lopen u en de volgende bewoners geen risico.

Vraag ons bij twijfel om advies

Gaat u klussen of verbouwen in een woning van vóór 1994? Vraag dan eerst advies aan QuaWonen.

 

Drie tips over asbest

1

Verwijder nooit zelf asbest. Neem altijd contact op met QuaWonen als u asbest uit woning wilt verwijderen. 

2

Verzaag, schuur of breek asbest nooit. Boor ook niet in asbest. Het is zelfs strafbaar!

3

Hechtgebonden asbest is, mits onbeschadigd, niet gevaarlijk en kan in uw woning blijven zitten. U mag het niet bewerken of verwijderen.